GrIFK ja HIFK jakoivat pisteet

”Kamratderby” GrIFK:n ja HIFK:n kesken muodostui melkoiseksi trilleriksi, josta kummallekin jäi lopulta käteen yksi piste.

Avausjakso oli melkoisen poikkeuksellinen. Grani kiskoi kuuden maalin johtoaseman reilussa kymmenessä minuutissa, mutta osat vaihtuivat tämän jälkeen täysin ja reilu kymmenen minuuttia myöhemmin tilanne oli tasan. Taukoa kohden edettiin sitten tasaisesti.

Toinen jakso kulki pitkälle kuten avausjakso päättyi eli hyvin tasaisissa merkeissä, eikä eroa juuri suuntaan tai toiseen syntynyt missään vaiheessa. Viimeisellä kymmenminuuttisella HIFK sai puristettua kolmen maalin johdon, mutta Grani tuli vielä takaa tasoihin ja lopulta pisteet jaettiin.

GrIFK:n päävalmentaja Håkon Nerdrum kertasi ottelun tapahtumia hiukan hämmentyneenä.

– Aloitimme erittäin hyvin ja johdimme viidellä pallolla. Sitten pelimme hyytyi emmekä pystyneet katkaisemaan momentumia, mikä johtaa siihen, että he söivät johtomme ja sitten menimme tauolle tasalukemissa. Olimme jäljessä loppu ottelun ja jahtasimme heitä yhden tai kahden maalin erolla, joten osoittaa erittäin hyvää asennetta, että saimme tästä tasapelin. Kun peliä oli viisi minuuttia jäljellä, tilanne oli 27-30, mikä tarkoittaa, että olimme kolme maalia jäljessä.

– Sitten voitimme viimeiset viisi minuuttia 5-2, ja tämä on se, mitä saamme ottaa ottelusta mukaamme, että emme koskaan anna periksi, vaan teemme kovasti töitä ja pääsemme uudelleen mukaan peliin. Sitten meillä oli lopussa vielä mahdollisuus ottaa pisteet kotiin, mutta olen tyytyväinen yhteen pisteeseen – mielestäni molemmat joukkueet ansaitsivat sen, Nerdrum sanaili.

HIFK-luotsi Robin Karlsson puki saman sanoiksi hiukan eri lailla.

– Meillä oli todella, todella huono aloitus ottelulle, emmekä voi olla siihen tyytyväisiä – mutta toisaalta ottelun loppuosaan meidän on oltava tyytyväisiä. Ottelu olisi voinut päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon, joten mielestäni tasatulos on oikeudenmukainen.

Ottelun parhaan pelaajan tittelillä palkittu Granin Topias Laine oli hänkin samoilla linjoilla ja näki samalla, että pelissä on vielä parantamisen varaa selvästi.

– Meillä oli erittäin hyvä alku ottelulle, mutta sitten emme enää hyödyntäneet saamiamme paikkoja. He palasivat peliin vastahyökkäyksillä ensimmäisellä puoliajalla ja sitten toisella puoliajalla meidän piti jahdata heitä koko ajan, Laine kertasi.

– Tällä hetkellä on vaikea analysoida, mikä ei toimi, mutta minun täytyy antaa kunniaa sille, että loppujen lopuksi saimme pisteen, joten saimme jotain irti pelistä.

GrIFK – HIFK 32-32 (14-14)

Lisää ottelusta tulossa.

Ottelun tilastot