HIFK otti selvän voiton SIF:sta

HIFK palasi voittokantaan perjantaisessa kotiottelussaan SIF:aa vastaan vakuuttavalla tavalla.

Ottelu sujui alusta saakka HIFK:n hallinnassa ja kotijoukkueen johto kasvoi vähitellen avausjakson edetessä. Tauolle mentäessä HIFK johti ottelua jo kahdeksalla maalilla.

SIF ei toisella jaksolla saanut eroa kavennettua, vaan HIFK:n johto pysytteli pitkään kymmenen maalin tuntumassa, kunnes ero repesi vielä toiselle kymmenelle viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa ja pisteet jäivät Helsinkiin vakuuttavin lukemin.

HIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson oli suurelta osin tyytyväinen esitykseen – ja toki tulokseen.

– Saimme matsiin hyvän alun, kuten joukkueen kanssa sovittiin. Keskuspuolustus ei toiminut ihan niin kuin sovittiin ja SIF sai paljon helppoja maaleja keskeltä. Meillä juoksupeli toimi hyvin ja mielestäni onnistuneet kontrahyökkäykset ratkaisivat pelin.

– Penkiltä puuttui vieläkin loukkaantuneita pelaajia, joten olen oikein tyytyväinen tulokseen pienelläkin miehistöllä, Karlsson sanaili ottelun jälkeen.

SIF:n päävalmentaja Harry Wikström sen sijaan oli näkemäänsä varsin pettynyt.

– Meillä pää ja kroppa eivät toimineet yhdessä ja sillä yleensä saadaan surkea tulos. Oli tarkoitus saada tasainen peli kuten viimeksi, mutta IFK:n taso oli tänään selvästi meitä edellä, Wickström antoi tunnustuksen vastustajalle.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin nappasi nimiinsä HIFK:n Jooa Knaapinen.

– Tänään koko joukkue pelasi niin hyvin, että omat onnistumiset tulivat yhteispelin ansiosta. Meillä oli kunnon lataus peliin heti alusta, ja se auttoi pitämään vauhtia nopeissa hyökkäyksissä. Oli kiva pelata, kun asiat menivät enimmäkseen niin kuin piti, Knaapinen iloitsi.

HIFK – SIF 39-27 (21-13)

 

 

Ottelun tilastot