Lauantaina ja sunnuntaina kolmen ottelun kierros

Aktialiigassa on täysi tohina päällä viikonloppuna, kun ohjelmassa on kolmen ottelun täysi kierros.

Viikolla saatiin toinen kierros täyteen pakettiin ja suurin osa on ehtinyt pelata jo kolme peliä. Viikonloppuna GrIFK:ta lukuun ottamatta muut joukkueet ovat tositoimissa.

Pelit alkavat HIFK:n ja Cocksin välisellä kohtaamisella. HIFK on aloittanut kauden kolmella vierasvoitolla ja nyt se pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotisaliinsa. HIFK joutui tiukoille viime ottelussaan BK-46:n kanssa ja nyt se pääsee mittaamaan Cocksin tason. Ensimmäisissä otteluissa HIFK:n hyökkäyspelaaminen on ollut hyvissä kantimissa, sillä maaleja on syntynyt jo 111 25 maalia heittäneen Kira Härkösen ja 24 kertaa osuneen Ella Holpaisen johdolla. HIFK voikin lähteä luottavaisin mielin kohti kotiavaustaan.

Cocksilla on edessään kauden kolmas ottelu ja se metsästää edelleen historiansa ensimmäistä pistettä pääsarjatasolla. Viime kaudella Cocks hävisi kaikki runkosarjan ottelunsa, mutta nappasi SM-B jatkosarjassa yhden voiton. Cocks on alkukauden otteluissa osoittanut kuitenkin, että tällä kaudella voitto on otettavissa. Se kävi kovat taistelut sekä BK-46:tta että GrIFK:ta vastaan, mutta joutui niissä taipumaan. Seuraavaksi se pääsee haastamaan HIFK:n.

Lauantain toisessa ottelussa SIF ja Atlas pääsevät jahtaamaan kauden avausvoittoaan. Molemmat joukkueet ovat vielä voitoitta, mutta alkuotteluiden perusteella Atlas näyttää tällä hetkellä valmiimmalta joukkueelta. SIF koki täksi kaudeksi isoja menetyksiä ja muutoksia, ja ne ovat näkyneet alkukauden peleissä. Toisaalta SIF:n alku on ollut kova, kun se on saanut vastaansa HIFK:n ja Dickenin. Nyt se pääsee mittaamaan todellisen tasonsa yhtä ennakoitua päävastustajaansa vastaan.

Atlaksen kauden alkuohjelma on ollut jopa SIF:iä hankalampi, sillä vantaalaiset ovat kohdanneet viime kauden mitalikolmikon kauden aiemmissa otteluissaan. Atlas taisteli mallikkaasti sekä GrIFK:ta että HIFK:ta vastaan, mutta Dickeniä vastaan joukkueen eväät eivät riittäneet. Avausottelut ovat tuoneet joukkueelle kuitenkin arvokasta oppia.

Kierros päätetään sunnuntaina Dickenin saadessa kotikentälleen BK-46:n. Dicken on saanut kauteensa lennokkaan startin, kun se on kaatanut suurinumeroisesti SIF:n ja Atlaksen. Nyt se saa hieman kovemman testin itselleen karjaalaisten vieraillessa Pirkkolassa.

BK-46 on osoittanut olevansa tällä kaudella potentiaalinen joukkue haastamaan kärkikolmikkoa. Edellisottelussaan se taipui HIFK:lle kotonaan kahdella maalilla ja laittoi Granin tekemään täyden iltapuhteen voiton eteen. Nyt se pääsee haastamaan Dickeniä eikä sillä ole mitään menetettävää. Maalissa Melanie Uddilla on sarjan toiseksi kovin torjuntaprosentti ja hänen loistopeliään tarvitaan taas, mikäli BK-46 mielii pisteitä Helsingistä hakea.

Aktialiigan viikonlopun ottelut:
La 5.10. kello 13.30 HIFK-Cocks
La 5.10. kello 17.15 SIF-Atlas (selostettu lähetys HandisTV:ssä)
Su 6.10. kello 14.15 Dicken-BK-46 (selostettu lähetys HandisTV:ssä)

HandisTV esittää kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Lue lisää täältä.