Viime vuoden finaalin uusinta viikonlopun kohokohtana

Aktialiigassa saatiin viikonloppuna kolmas kierros paketoitua ja osin aloitettua neljäs kierros. Seuraavan kierroksen ottelut ovat edessä tulevan viikonlopun aikana.

Pelit alkavat perjantaina heti viime kauden finaalin uusinnalla, kun GrIFK saa kotikentälleen HIFK:n. Molemmat joukkueet ovat edelleen ilman tappioita ja HIFK on aloittanut neljällä voitolla ja GrIFK kolmella.

Joukkueilla on viime kaudelta värikäs historia takanaan, sillä ne olivat myös viime kauden ykkösjoukkueet. HIFK voitti Suomen Cupin finaalissa GrIFK, mutta sarjassa GrIFK korjasi potin. HIFK dominoi sarjaa aina kolmanteen finaaliin saakka, kun se pelasi runkosarjan tappioitta ja johti finaalisarjaakin 2-0. GrIFK nousi kuitenkin selkä seinää vasten ja voitti mestaruuden lopulta otteluvoitoin 3-2.

HIFK:n ja GrIFK:n pelaajia nähdään myös viikonloppuna nimetyssä maajoukkueessa. Yhteensä päävalmentaja Tomas Westerlund on valinnut kymmenen pelaajaa Aktialiigasta.

– Seuraan totta kai erittäin tarkasti Aktialiigan otteluita ja olen nähnyt kaikki alkukauden pelit. Yli puolet maajoukkueesta tulee kuitenkin Suomen kentiltä ja pelaaminen seurajoukkueessa tietysti vaikuttaa paljon maajoukkuevalintoihin, Westerlund kertoo.

– Hiukan turhan paljon alkukaudella on kuitenkin ehkä nähty selvänumeroisia voittoja. Tasaiset ja tiukat ottelut valmistaisivat pelaajia aina paremmin myös edustustehtäviin.

HandisTV:ssä on Open Weekend, jonka johdosta kaikki sekä miesten että naisten Aktialiigan viikonlopun ottelut nähdään ilmaiseksi. Samalla GrIFK:n ja HIFK:n ottelusta on luvassa studiolähetys.

Viikonloppuna pelataan myös västnyländska derby BK-46:n ja SIF:n välillä. Pelit päättyvät sunnuntain Cocksin ja Dickenin kohtaamiseen.

Aktialiigan viikon ottelut:
Pe 11.10. kello 18.00 GrIFK-HIFK (studiolähetys)
La 12.10. kello 16.00 BK-46-SIF
Su 13.10. kello 16.00 Cocks-Dicken

Lue lisää HandisTV:n Open Weekendistä täältä.