Cocks otti historiansa ensimmäisen voiton Aktialiigassa

Cocks otti ensimmäisen voittonsa naisten pääsarjatasolla, kun se nousi loppuhetkillä 26-25 (12-10)-voittoon Dickenistä.

Cocks oli ensimmäisellä puoliajalla vahva ja repäisi parhaimmillaan neljän maalin johdon. Emilia Siggbergin maaleilla Dicken sai kuitenkin kurottua eron kahteen.

Dicken tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja käänsi pelin itselleen. Siggberg ja Matilda Peitsaro tekivät tuhojaan hyökkäyksessä ja Dicken pääsi muutaman maalin karkumatkalle. Dicken näytti olevan jo matkalla kohti voittoa, kun se johti kolmella maalilla vielä kuusi minuuttia ennen loppua. Cocks piti kuitenkin maalinsa puhtaana ottelun lopun ja onnistui viime hetkillä iskemään neljä maalia nousten historialliseen voittoon.

Viime kaudella Cocks pelasi koko runkosarjan ilman voittoja ja nappasi ainoan voittonsa SM B-jatkosarjassa. Nyt se pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan runkosarjassa.

Dickenille tappio oli sen kauden ensimmäinen.

Cocksin päävalmentaja Kimmo Lähteenmäki riemuitsi avausvoitosta.

– Peli oli nousujohteista ja nyt tuli palkinto, jota on kauan metsästetty. Olen todella onnellinen pelaajien puolesta, Lähteenmäki riemuitsi.

Ratkaisumaalin iskenyt Saranovic oli päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Olen todella ylpeä joukkueestamme. Teimme kaiken mitä valmentaja halusi. Taistelimme hyvin ja emme antaneet periksi.

Dicken-koutsi Petri Väyrynen otti tappion omille niskoilleen.

-Onnittelut Cocksille. Meillä oli hieman huono valmistautuminen peliin. Periaatteessa pelissä paljon meni valmentajan valintojen piikkiin.