Dickenin vahva loppu toi voiton BK-46:sta

Aktialiigan viikonloppu saatiin päätökseen sunnuntaina, kun Dicken voitti kotonaan BK-46:n 31-25 (14-13).

Ottelu oli kauttaaltaan hyvin tasainen ja vierasjoukkue aloitti ottelun vahvemmin, kun se jätti Dickenin ensimmäisen 18 minuutin aikana neljään maaliin ja johti itse neljällä maalilla. Viimeiset 12 minuuttia olivat kuitenkin Dickenin, kun Emiliat Siggberg ja Sundström sekä Matilda Peitsaro Dickenin maalin johtoon.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Dicken pääsi kolmen maalin johtoon, mutta BK-46 kuroi eron kiinni Malena Ekmanin johdolla. Joukkueet etenivät maali maalista viimeiselle vartille, kunnes vei kymmenen minuutin pätkän 5-0 eikä BK-46 siitä enää toipunut.

Dickenin päävalmentaja Petri Väyrynen manasi liiallisia virheitä.

– Ensimmäinen puoliaika täynnä teknisiä virheitä. Viimeinen 10 minuuttia ensimmäisellä puoliajalla oli ok hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Siitä se lähti. Toisella puoliajalla saatiin paljon enemmän aikaiseksi, mutta vieläkin tulee paljon virheitä.

BK-46:n valmentaja Niklas Berglund harmitteli samaa asiaa.

– Ihan hyvä ensimmäinen puoliaika, mutta liikaa teknisiä virheitä koko pelin aikana jotta voidaan voittaa. Meidän pitää saada tekniset virheet pois, ja siitä tullaan vielä kovempaa kuin mitä tänään.

Parhaana pelaajana palkittu Linn Wentzel oli ottelun antiin pääosin tyytyväinen.

– Huono alku heti ottelun alussa, päästään heittopaikkoihin, mutta ei laiteta palloa maaliin. Paljon teknisiä virheitä. Saadaan uusi alku toiselle puoliajalle ja laitetaan pallot maaliin. Puolustus ajoittain kovaa koko ottelun läpi ja pää pysyy mukana. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä peli.

Ottelun tilastot