HIFK selvitti Cocksin ahdistelut

Cocks tarjosi HIFK:lle kovan vastuksen, mutta lopulta HIFK:n kokemus käänsi pelin kotijoukkueelle 28-23 (14-11).

Cocks aloitti ottelun vahvasti Ana Saranovicin saadessa heittokätensä kuumaksi heti ottelun alussa, mutta hiljalleen vaaka alkoi kallistua HIFK:n puoleen. HIFK käväisi jo viiden maalin johdossa, mutta Nora Zvolenszkyn viiden peräkkäisen maalin avulla Cocks nousi vielä HIFK:n rinnalle. Zvolenszky rikkoi samalla sadan pääsarjamaalin rajapyykin. HIFK pääsi kuitenkin kolmen maalin johdossa tauolle.

Toisen puoliajan alussa HIFK näytti jo karkaavan repäistessään jo kahdeksan maalin johdon. Cocks ei kuitenkaan luovuttanut ja nousi kahden maalin päähän, kun reilut neljä minuuttia oli jäljellä. HIFK:n kokenut kaarti Ella Holopainen, Kira Härkönen ja Saara Lehtola onnistuivat kriittisillä hetkillä ja HIFK pääsi juhlimaan voittoa.

Voitosta huolimatta HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin löysi pelaamisesta myös parannettavaa.

– Pelinä meiltä ok, mutta täytyy onnistua maalinteossa. Liikaa epäonnistumisia 1 vs 1-tilanteissa. Valmentajana olen tyytyväinen taktiseen puoleen. Vastustajan maalivahti oli tänään hyvä.

Cocksin päävalmentaja Kimmo Lähteenmäki katsoi optimistisena tulevaan ottelun jälkeen.

– Hieno taistelu. Meidän peli-ilmeettä on saatu nostettua ihan eri tasolle, ja se paranee peli peliltä. Ei nyt ihan riittänyt HIFK:ta vastaan, mutta tehdään meidän omaa juttua ja mennään suunnitelman mukaisesti eteenpäin.

Ottelun parhaana palkittu Ella Holopainen antoi kunniaa myös vastustajalle.

– Vaikea peli meiltä tänään, erityismaininta vastustajan maalivahdille.